Ervaringen van klanten

In het voorjaar van 2007 werd ik door een vriendin benaderd of ik interesse had in loopbaanbegeleiding. Zij was benaderd door iemand die een studie volgde op dit gebied en voor haar praktijkopdrachten enkele gemotiveerde mensen zocht. Ik was toen 47 jaar, sinds enkele jaren gescheiden en moeder van twee inwonende kinderen.

Eigenlijk wilde ik al lange tijd wel eens een loopbaancoachingstraject volgen. Na op diverse terreinen actief te zijn geweest, leek het me namelijk wel wat om met iemand samen een duidelijke koers uit te stippelen voor de toekomst. Toen ik dan ook via een vriendin van mij met Margreet in contact kwam en ik tijdens een kennismakingsgesprek de klik voelde, was ik meteen enthousiast om aan dit traject te beginnen.

Ik had nog geen idee wat me allemaal te wachten stond toe ik kennis maakte met Margreet Jonker. Vanaf het eerste contact werd een stevige basis gevonden voor de prettige maar ook confronterende gesprekken. Margreet slaagt er in om je met prikkelende opmerkingen op een positieve manier, de spiegel voor te houden. Emotioneel is dat niet altijd prettig maar gaande het traject leer je heel veel van jezelf kennen en dat was in mijn geval wel nodig om een basis te kunnen leggen voor de toekomst, naar datgene wat je met plezier wilt en kunt gaan doen.

 

Ik had 19 jaar in de reiswereld gewerkt en wilde mijn talenten in een andere vakrichting gaan inzetten. Samen zijn we aan de slag gegaan om erachter te komen wat mij nu echt beweegt, waar ligt mijn passie en wat houdt mij tegen om mijn droom te bereiken?

Met heel veel kleine dingen bereik ik uiteindelijk iets groots. Doordat ik de mijn eerste jaren op de arbeidsmarkt geen goed passende functie had, werd ik heel onzeker. Zo kwam ik kwam vorig jaar twee keer voor een dilemma: maar wat dan nu? Dit was de druppel, ik besloot om mij te gaan laten coachen, op zoek naar wat mij blij maakt.

Ik doe een opleiding SAW kinderopvang. Tijdens mijn opleiding merkte ik dat ik veel moeite had met Nederlands, mijn Coach stelde voor om een Maatje te nemen uit het Maatje op Maat systeem van onze school, Landstede. Ik gokte erop en ik gokte goed, Margreet heeft me heel goed geholpen met mijn Nederlands, maar ook met andere vakken.
Ik ben 42 jaar en was bijna 20 jaar werkzaam in de toeristische branche, waar ik begon vast te lopen qua carrièremogelijkheden. Kort geleden heb ik een switch gemaakt om andere en nieuwe dingen te leren. Toch bleef ik het gevoel houden dat er uit mij nog niet uitgehaald werd waarvan ik zeker wist dat het erin zat. Samen met Margreet ben ik de zoektocht aangegaan naar wat me nu werkelijk drijft.

 

Ik heb het afgelopen half jaar van school uit bij Margreet gezeten. Ik had problemen met mijn stageopdrachten. Het lukte mij niet om me er tot toe te zetten. Bij het eerste gesprek kwam vooral ‘’ ik’’ aan de orde. Het ging echt om mij en om niemand anders. De knelpunten kwamen snel in beeld door de ( leuke) oefeningen die werden gedaan. Daardoor kreeg ik meer zelfvertrouwen en ging het beter met mijn stageopdrachten.

Toen ik net startte heb ik een aantal sessies bij Margreet gehad om te leren balans te krijgen in zowel werk als privé. Helder-Loopbaanadvies werd mij geadviseerd door een vriendin die ook een eigen bedrijf had. Mijn vriendin had er enorm baat bij gehad. Tegen mij zei ze: Anne, ik weet dat je denkt dat je alles wel kunt, maar ga eens praten met Helder-Loopbaanadvies. Margreet heeft ideeën waar jij nog niet aan gedacht hebt.